Торт “Верховина”
Форма 24-26 см (можна більше, бо виходить високий)
Корж коричневий: 200 г масла або вершкового маргарину, 240 г цукру, 4 яйця, 4 ст. ложки сметани, 50 г какао, 2 ч. ложки розпушувача, 250 г борошна (я замінила 50 г борошна меленими волоськими горіхами.
Масло збила з цукром, по одному ввести яйця, сметану, тоді додати змішані і просіяні сухі інгредієнти. Пекти при 180 град, десь 30 хв. Коли охолоне, розрізати на 2 коржі.
Слойка: 125 г маргарину, 2 жовтки, 0,5 скл. сметани, 1,5 скл. борошна.
Посікти ножем маргарин з борошном, потім додати жовтки і сметану, замісити тісто і покласти в холодильник на кілька годин або на ніч. Зробити 2 коржі, поколоти вилкою перед випіканням (я брала готове листкове тісто), пекти при 180 ОС до легкого підрум’янення.
Безе з горіхами: 5 білків, 1 скл. цукру, 1 ст. ложка крохмалю кукурудзяного, 1 ст. ложка оцту, 1,5-2 скл. смаженого арахісу (можна інший горіх).
Білки збити злегка, поступово всипати цукор, збити до стійкості. Насамкінець додати оцет, збити. Перемішати з крохмалем і горіхами. Пекти при 180 до затвердіння скоринки на безе (серединка не буде тверда).
Крем: 400 г масла, 1 скл. цукрової, 150 г згущеного білого молока, 3-4 ст. ложки какао, 3-4 ст. ложки коньяку або рому.
Масло кімнатної температури збити з цукровою пудрою, поступово ввести згущене молоко і додати решту продуктів.
Скласти торт: темний корж, крем, слойка, крем, безе, крем, слойка, крем, коричневий корж. Зверху і з боків змастити кремом, полити шоколадом (100 г шоколаду, 30 г масла, 60-80 мл вершків (10-15%) розтопити на паровій бані).
Рецепт і фото Мирослави Полець
Спробуйте також приготувати:
Пляцок шоколадно-горіховий з яблуком. Усім раджу приготувати!
Торт-легенда “Естерхазі”. Ніжний горіховий смак вас вразить!