Вишні у своєму соку без цукру (швидкий рецепт – у духовці)

Цей рецепт у мене з 90-х, коли цукор був у дефіциті, а вишню на зиму хотілося закрити. Зараз цукор є, але я все одно готую за старим рецептом, бо виходить смачно і швидко - все роблю в духовці.

Вишні у своєму соку без цукру

Вишні без кісточок.

Банки помити, простерилізувати. Я  роблю це в духовці: вимиті мокрі банки і кришки (я беру такі, що загвинчуються) ставлю на решітку в холодну духовку, розігріваю її до 150 ОС, стерилізую банки 0,5 – 10 хв, 1 л – 15 хв. Помиті вишні без кісточок щільно накладаю в банки, накриваю нещільно кришкою і знову ставлю в духовку (холодну або теплу, не гарячу), доводжу температуру в духовці до 120 ОС і стерилізую 20 хв (1 л), 15 хв (0,5 л). Можна також стерилізувати у каструлі з водою, але в духовці мені швидше і простіше. Далі закрутити, перевернути і вкутати до повного остигання. Зберігати в прохолодному місці.

Банки виходять заповнені по плічка. Можна взяти одну банку і досипати в інші, але я так не роблю. Вишні виходять смачні, якщо у випічку – можна підсолодити безпосередньо перед приготуванням кому як подобається.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook