Куряче філе у грибному соусі
- 2-3 курячих філе, 2 цибулини, 6-7 середніх печериць, 300 г сметани, 5 зубців часнику, 30 г масла, 2 ст. ложки борошна, 300 г бульйону або води, сіль та перець до смаку, 1 ч. ложка коріандру меленого, 1/2 ч. ложки перцю чилі, петрушка до смаку.
Нарізати куряче філе і печериці смужками. Розтопити на глибшій сковорідці чи каструльці масло і всипати порізану півкільцями цибулю, протушкувати до м’якості на маленькому вогні 5 хв. Додати дрібно порізаний часник, перемішувати 1 хв. Додати борошно, перемішати, додати перець (1/2 ч. ложка), коріандр (1 ч. ложка ), чилі (1/2 ч. ложки), сіль.
Усе перемішати, додати сметану, розведену у воді чи бульйоні, усе добре перемішати і протушкувати 3 хв. Порізане куряче філе покласти у соус, довести до кипіння і додати порізані гриби, перемішати і накрити кришкою на 5 хв на малому вогні. Перемішати і знову накрити кришкою і тушкувати ще 5 хв. Посипати петрушкою і смакувати.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші страви з курячого філе за перевіреними рецептами від господинь:
- Як запекти філе, щоб вийшло соковите, ніжне та ароматне
- І на свято, і на будень: чотири страви з курячого філе
Post Views: 24