Торт “Обірванець”
- Тісто: 5 яєць, 1 скл. борошна, 1 скл. цукру, 1/4 скл. олії, 1 ч. ложка розпушувача. Форма 23Х35 см.
Білки з цукром збити до густоти, поступово додати туди ж жовтки і потім олію, весь час збиваючи. Додати туди борошно з розпушувачем і лопаткою акуратно вимішати. Тісто поділити на 3 частини. В одну додати 1/2 скл. кокосу. У другу – 1/2 скл. маку. У третю – 1 ст. ложку какао. Тісто викласти у шахматному порядку у форму 23×35 см. Випікати 30 хв при 180 ОС.
- Крем: 800 г молока, 2 п. ванільного пудингу, 200 г масла.
Зварити пудинг, як на упаковці написано, тільки замість 1 л молока, брати 800 г. Коли остигне, додати 200 г масла.
Зібрати торт
Тісто прорізати на 2 частини. На першу викласти 3/4 крему, накрити другою частиною і намазати рештою крему. На крем смородиновий джем, зверху посипати горішками і залити шоколадною глазур’ю.
Повинен постояти в холоді 6-12 годин.
Рецепт і фото Діани Гулянич
Спробуйте також приготувати: