Експерти назвали п’ять очевидних джерел йоду

Йод необхідний для нашого здоров'я і загального добробуту. Ось 5 найпоширеніших його джерел і причини, за якими він потрібен в раціоні.

Дефіцит йоду викликає обмежений розвиток мозку, особливо у дітей, психічні захворювання, проблеми з холестерином, летаргію, депресії, втому і порушення ваги. Надлишок йоду може призвести до гіпотиреозу або стану, при якому виникає дефіцит гормону щитовидної залози. Ось чому важливо стежити за балансом йоду і активно включати в наш раціон речовини, в якому його досить багато.

До них відноситься картопля — відмінне джерело йоду, яке можна придбати в будь-якому місці, і це не вдарить по гаманцю. Запечена або приготована з шкіркою картопля забезпечує нас 60 мкг йоду.

Гімалайський кристалічна сіль вважається багатим джерелом йоду. Всі види кухонної солі містять йод, але вони зазвичай втрачають свої вроджені мінерали через обробку. А необроблена гімалайська сіль містить близько 500 мкг йоду.

Журавлина має антиоксидантні властивості і є багатим джерелом йоду. У 120 грамах журавлини близько 400 мкг йоду. Для заповнення денної норми рекомендується з’їсти трохи ягід або випити склянку свіжого соку.

Квасоля також вважається багатим джерелом йоду. Так в половині склянки темно-синьою квасолею близько 32 мкг йоду. У бобах також безліч клітковини.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook