Дзеркальна глазур
300 г сиропу глюкози, 300 г цукру, 150 г води, 200 г згущеного молока, 20 г желатину, 100 г води, 300 г білого шоколаду, 1,5 ч. ложки діоксиду титану (замовляю в інтернеті).
З глюкози, цукру і води зварити сироп. Варити 3 хв. Желатин замочити в 100 мл води. Шоколад поламати і вилити до нього згущене молоко, тоді вилити гарячий сироп. Все збити блендером. Коли температура буде 60 ОС, додати желатин і все перемішати до розчинення желатину. Додати попошок діоксиду титану. Він забере жовтизну і глазур набуде білого кольору. Порошок не шкідливий. Його використовують в кондитерці. Глазур пробити під кутом блендером і процідити кілька разів, щоб позбутися бульбашок. Накрити плівкою в контакт і на ніч поставити в холодильник.
Я пробувала поливати такою глазурю одразу, без настоювання, але структура глазурі краща, коли вона стабілізується.
Розігрівати глазур в мікрохвильовці імпульсами і щоразу перемішувати. Або гріти на паровій бані. Додати барвник, раджу гелеві. Треба контролювати температуру харчовим термометром, ідеальна температура для покриття – 30–33 ОС. На дотик глазур має бути ледве тепла. Якщо її температура буде вища, ніж 33 ОС, вона сповзе з торта.
Виходить доволі солодка глазур.
Рецептом і фото поділилася Оксана Мельничук. Замовити десерти у цієї господині можна за тел. 0973446974