Морквяний пиріг
- Інгредієнти на деко 20×35 см.
- Для коржів: 300 г борошна, 15 г розпушувача, 5 яєць, щіпка солі, 250 г цукру, 10 г ванільного цукру, 300 г натертої моркви, 150 г подрібнених волоських горіхів, цедра одного апельсина, 1-2 ст. ложки соку апельсина, 50 мл соняшникової олії, 2 ст. ложки густої або 3 ст. ложки рідкої сметани, 1 ч. ложка харчової соди (змішати зі сметаною або додати окремо).
- Крем: 350 г сметани (20%), 1 п. загущувача, 50 г цукрової пудри, 30 мл соку апельсина.
Збивати яйця з сіллю до утворення піни, додати цукор і ванільний цукор, збивати до пишності. Додати моркву, перемішати лопаткою, потім додати горіхи, сік і цедру апельсина, олію, сметану із содою, перемішуючи після кожного додавання. Просіяти борошно з розпушувачем і знову перемішати до однорідності. Викласти тісто у деко, розрівняти та випікати при 180 °C близько 40 хвилин, потім дати пирогу охолонути.
Для крему збити всі інгредієнти міксером до кремового стану, нанести крем на пиріг і поставити в холодильник приблизно на 2 години. Прикрасити на свій смак.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
- Морквяний торт з крем-сиром та горіхами
- Морквяний торт з консервованими персиками. Вишуканий смак!
Post Views: 138