Кухня Рецепти

Пісний кекс з вишнями

Для цього рецепту можна використовувати і консервовані вишні, і заморожені. Випічка однаково вдається ароматною, смачною та пухкою.

04.03.2017 15:06

Інгредієнти:

1 ч. ложка розпушувача, ¼ ч. ложки солі, 1 п. ванільного цукру, 2 ст. ложки какао, 3 ст. ложки меду, 0,5 скл. цукру, 400 г вишень без кісточок (заморожених або консервованих у своєму соку), 2 скл. борошна, 0,5 скл. олії.

Вишні розморозити у мисці, відцідити, сік перелити. До соку долити теплої води так, щоб вийшла 1 скл. рідини. Духовку розігріти до 180 °С. Форму або маленькі формочки змастити олією. Борошно змішати з какао і розпушувачем, просіяти окремо в миску. У глибокій мисці змішати олію, мед, цукор, ванільний цукор і сіль, влити вишневу воду, розмішати до розчинення цукру. Додати вишні й борошно, розмішати до однорідного стану, перелити у форму, випікати приблизно 50 хв, готовність перевірити зубочисткою. Готовий кекс трохи остудити у формі, а потім повністю на решітці, посипати цукровою пудрою.