Торт “Ніжність”
Коржі: 250 г маргарину, 2 ст. ложки меду, 1 скл. цукру, 3 яйця, 1 ч. ложка соди (погасити оцтом), 3,5–4 скл. борошна. Крем: 1 л сметани, 300 г цукру, 2–3 п. капучино, 1 скл. посічених горіхів. Глазур: 3 ст. ложки масла, 6 ст. ложок цукру, 6 ст. ложок сметани, 6 ст. ложок какао.
Коржі. Маргарин, меду, цукор розтопити на водяній бані або на маленькому вогні), дати злегка охолонути. Додати яйця, погашену оцтом соду, поставити на водяну баню і помішувати до утворення однорідної пінної суміші. Додавати борошно (приблизно 3,5 скл.) і замісити тісто. Воно повинно відставати від рук, але не бути крутим. Поділити на 6-8 частин, розкочувати товщиною 3–4 мм. Пекти до золотистого кольору. Печеться дуже швидко. Я пекла 3 великі коржі на найбільшому деку від духовки, а потім розрізала їх навпіл.
Крем. Сметану збити з цукром і капучино. Якщо сметана зрідла, можна додати загусник для сметани або желатин.
Глазур: масло розтопити з цукром на невеликому вогні до однорідності, додати сметану і какао, помішуючи, довести до кипіння, проварити до однорідності. Якщо глазур вийшла надто густа, можна додати трішки молока. Але додавати по 1 ложці, щоб не стала надто рідка.
Перемазати коржі, по крему посипати горіхами (перед тим, як сікти горіхи, обсмажити їх на сухій сковороді або підрум’янити у мікрохвильовці – будуть набагато ароматніші), поставити на 1 год в холодильник, полити глазур’ю, поставити на ніч у холодильник.
Рецепт і фото Інни Семенюк