Дуже ніжний рулет з желе
Бісквітне тісто: 3 яйця, 80 г цукру, 100 г борошна, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка лимонного соку. Також 250 г джему (у мене малиновий).
Холодні яйця поділити на білки і жовтки. В білки додати сік лимона та збити до піни, додати 50 г цукру, ванільний цукор та збити то м’яких піків. Жовтки збити з 30 г цукру до побіління, приблизно 5 хв. У білки ввести жовтки, перемішати лопаткою знизу вверх. Додати борошно та обережно вимішати.
Форму від духовки застелити пергаментом, змастити олією та викласти тісто. Розрівняти, відправити в попередньо розігріту духовку до 200 градусів на 10-12 хв. Дістати з духовки, зняти пергамент, викласти на цей же пергамент, змастити джемом та швидко загорнути, обгорнути ще рушником та залишити до охолодження. На цьому етапі потрібно робити все швидко.
Желейний прошарок: 1 п. желе, 200 мл кип’ятку.
Розвести желе, охолодити та залишити до застигання. Потім в холодильник, щоб схопилось майже до кінця
Крем: 400 г сметани 4 ст. ложки цукру, 1 п. бананового крему (заготовка-порошок фірми “Украса”), 1 п. загущувача.
Сметану перемішати з цукром до повного його розчинення. Додати банановий порошок, залишити на 5 хв та збити. Додати загущувач, знову збити 2-3 хв.
Крем для покриття: 50 г масла, 40 г згущеного молока.
Масло збити 2 хв, додати згущене молоко поступово збиваючи.
Шоколадна глазур: 40 г молока, 120 г шоколаду молочного.
Розтопити масу в мікрохвильовці (по 10 секунд 40 секунд) або на паровій бані. Ретельно перемішати до повного розчинення.
Рулет розгорнути, змастити кремом зі сметани, викласти желе, загорнути, покрити кремом зі згущеного молока. Поставити в холодильник на 1,5 години. Полити шоколадною глазур’ю та поставити в холодильник на ніч
Рецепт і фото Іри Литвицької-Фурки
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 52