домашнє морозиво

Домашнє морозиво. 5 найкращих рецептів: простий пломбір, ягідно-йогуртове, молочне, “Як із магазину” і бананово-ягідний сорбет

Хочете їсти натуральне морозиво? Приготуйте його самі! Рецепти прості і доступні, а виходить навіть смачніше, ніж магазинна! З робити морозиво можна на будь-який смак: від справжнього пломбіру, для якого треба лише два інгредієнти, до ягідного сорбету, що солодкий навіть без цукру. Для вас 5 перевірених рецептів.

Простий пломбір

500 мл вершків (від 30%), 250-450 г сирого згущеного молока. 

Збити вершки, поступово ввести згущене молоко, збити разом і поставити в морозилку на 4 год., мішати не треба.Перепробували різні, але зупинилися на цьому – просто, смачно і швидко. Зверху можна затерти шоколадом, додати корицю, горіхи, полуницю.


Ягідно-йогуртове

Полуниця (суниця або інші ягоди), йогурт 1:1.

Збити, розлити у формочки, заморозити. Коли достаю, то форму занурюю в склянку з гарячою водою на декілька секунд.


Молочне

1 яйце, 100 г цукру, 1 скл. молока, дрібка ваніліну.

Усе вимішати вінчиком, поставити на вогонь, довести до кипіння, поставити на 4 год в морозильник.


“Як із магазину”

500 г сметани, 1 скл. молока (дуже смачно із пряженим молоком!), 150 г цукру, 4-6 білків, 1 п. суміші для морозива Lody, фрукти, ягоди, шоколад, джем.

Приготувати три ємності для збивання. У першу покласти 4 білки та 75 г цукру, збити міксером до густої піни. У другій збити сметану з рештою цукру до густої консистенції. У третій збити пакетик для морозива lody та молоко до консистенції густої сметани. Усе перемішати та збивати ще 1-3 хв залежно від потужності міксера. Залишити в морозильній камері на ніч. Виходить 2,5-3 л морозива дуже схожого на магазинне, дуже смачного!


Бананово-ягідний сорбет без цукру

2 банани, 200-300 г полуниці (або інших ягід), 80-100 мл вершків або молока.

Банан почистити, порізати скибочками і покласти в морозилку, коли замерзне, покласти в блендер, додати вершків 50 мл, замороженої полуниці. Замість ягід можна додати какао. Все перебити до однорідної маси. Можна їсти одразу або покласти у форму і заморозити до твердого стану. Виходить смачне морозиво, солодке завдяки банану. Все натуральне, і фігурі не шкодить, діткам теж до вподоби.

Вам також буде цікаво прочитати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook