Домашній житній хліб
Об’єм склянки – 230 мл. 1,5 скл. води, 3,3 скл. борошна вищого або 1 гатунку, 1 скл. житнього борошна, 2 ч. ложки солі, 1 ст. ложка цукру, 2 ст. ложки олії, 2 ч. ложки сухих дріжджів, 2 ст. ложки кмину.
Якщо готуєте у хлібопічці, просто скласти продукти у такому порядку і ввімкнути приготування (кмин додати наприкінці замішування тіста). Або ж замісити у мисці. Одразу покласти у форму, дати підрости у 2-3 рази, випікати при температурі 170 ОС приблизно 1 год. Я міряла інгредієнти склянкою 300 мл і давала 2,5 ч. ложки дріжджів.
Читайте також:
-
Смачний і пухкий хліб з льоном
-
Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 99