Домашній твердий сир: приготуйте хоч раз – і на магазинний більше не глянете!

Цей рецепт домашнього твердого сиру перевірений роками. Завжди виходить дуже смачний і гарно ріжеться! А ще до нього можна додавати шинку і салямі, гриби та зелень, горіхи та спеції.

Домашній твердий сир

1 кг домашнього сиру (нежирного), 1 л молока (можна брати магазинне молоко або домашнє молоко наполовину з водою або просто воду), 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка соди, 50 г масла. Можна додавати підсушені волоські горіхи, подрібнену шинку, гриби, зелень, салямі, кмин, італійські трави.

1 кг домашнього сиру (нежирного) змішати з 1 л молока (можна брати магазинне молоко або домашнє молоко наполовину з водою або просто воду – виходить не гірше), поставити на малий вогонь на 10-12 хв. Відкинути на ситечко, дати стекти зайвій рідині. Перекласти сир назад у каструлю, ввімкнути мінімальний вогонь, додати 1 ч. ложку солі, 1 ч. ложку соди і 50 г масла. Плавити сир доти, поки він не набуде однорідної тягучої консистенції. Вкінці я ще додала італійські трави (але це за бажанням). Молоко можна використовувати наполовину з водою. Можна додавати підсушені волоські горіхи, подрібнену шинку, гриби, зелень, салямі, кмин. Із 800 г сиру вихід готової продукції 300 г. Такий сир можна заморожувати, після розморожування він такий само смачний.
Рецепт і фото Наталі Крихівської

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook