Домашній твердий сир
- 1 кг кисломолочного сиру, 1,5 л молока, 100 г масла, 1 ч. ложка соди, 1,5 ч. ложки солі, 2 яйця, 1/3 ч. ложки кмину.
Сир залити молоком, поставити на вогонь, помішуючи довести до кипіння, щоб вийшла зайва рідина, але не кип’ятити. Тоді відкинути на друшляк, добре відтиснути.
У цю саму каструлю в якій виварювали сир, покласти добре відтиснутий сир, посипати содою і перемішати. Поставити на вогонь варити, відразу додати масло, добре перемішати і додати сіль.
Сир починає плавитися, додати яйця і дуже-дуже швидко перемішати, щоб яйце не згорнулося, а всоталося в сирну масу.
Весь час поки готується, сир потрібно помішувати. Коли сир розплавиться і почне булькати, зняти з вогню. Додати кмин, залити в зручну форму і поставити в холодильник для застигання.
Порада господині. Замість кмину можна додавати кріп, горіхи, куркуму – щоразу буде новий смак.
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати домашній сир за іншими перевіреними рецептами:
- Домашній твердий сир із добавками: зеленню, перцем, кмином, паприкою, шинкою або салямі
- Домашній твердий сир із молока “Бринза”. Можна різати скибками!
- П’ять смачних рецептів домашнього сиру
Post Views: 71