Хліб часниковий із зеленню

Звичний хліб може бути пікантним на смак та оригінальним на вигляд

Інгредієнти:
350 г борошна, 220 мл води, 1 яйце, 1,5 ч. ложки дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 3 ч. ложки олії, по пучку кропу і петрушки (можна ще кінзи), 3 зубці часнику, 4 ст. ложки оливкової олії.

Замісити тісто з води, дріжджів, борошна, солі, цукру, яйця, олії. Посікти зелень, перемолоти блендером із додаванням оливкової олії і часнику, 0,5 ч. ложки солі. Готове тісто розкачати овалом, по поверхні розподілити зелень (частину залишити для змащування), згорнути рулетом, розрізати його поздовж навпіл, згорнути «косою», обмотавши «мотузки» одна навколо одної. Викласти у змащену олією форму, поставити у тепле місце на 30–40 хв. Випікати у попередньо розігрітій до 180 °С духовці 40 хв. Готовий хліб змастити рештою зелені.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook