Домашній маршмелоу
- На 540 г маршмелоу: 20 г желатину, 110 мл води (для желатину), 300 г цукру, 110 мл води (для сиропу), 1 п. ванільного цукру, 20 мл будь-якого соку (у мене малиновий).
- Для обсипання зефіру: 2 ст. ложки цукрової пудри, 2 ст. ложки крохмалю (кукурудзяний або картопляний) – перемішати.
Форму (бажано високу) застелити пергаментом або харчовою плівкою (плівку треба буде ретельно змастити олією без запаху).
Желатин залити водою, залишити до набухання. Цукор, ванільний цукор залити водою і зварити сироп, щоб ледь покипів. Желатин розпустити на водяній бані у глибокій мисці, зняти. До желатину влити поступово гарячий сироп, коли все об’єднається, збивати 10 хв на високих обертах міксера.
Маса має побілити, стати пухкою і значно збільшитись в об’ємі!
Половину зефірної маси вилити у форму, розрівняти. До другої половини влити сік, швиденько перемішати і вилити зверху, розрівняти (або додати кілька капель харчового барвника).
Верх накрити плівкою, змащену олією. Поставити у холодильник на 4 години. Потім зняти плівку, викласти на дошку, присипану сумішшю пудри і крохмалю, обваляти з усіх сторін і нарізати як бажаєте!
Порада господині. Зберігати готовий зефір слід у сухому герметичному посуді, щоб не підсихав! Але даю вам гарантію, що довго на столі він не постоїть, дітки його просто обожнюють, та і дорослим смакує до кави або чаю!
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Спробуйте також приготувати:
- Зефір легесенький, наче хмаринка. Один з найкращих рецептів!
- Нуга з горіхами
Post Views: 29