Хліб-рулет “Зебра” з гарбузом
20 г дріжджів, 3-4 ст. ложки цукру, 300 г гарбузового пюре, 550 г борошна, 80 г масла, 1/2 ч. ложки солі, 3 жовтки, 2 ст. ложки темного какао, для змащування: 1 жовток, 1 ст. ложка молока.
Для приготування гарбузового пюре шматочки гарбуза залити водою трохи більше ніж до половини, зварити і блендером або товкачем збити в однорідну масу. Для гарного кольору хліба вибирайте гарбуз яскраво-оранжевого кольору. Дріжджі розтерти з цукром, додати ледь тепле гарбузове пюре, сіль, жовтки, м’яке масло і замісити тісто. Розділити тісто на дві частини, до однієї додати 2 ст. ложки темного какао, вимісити. Покласти у дві посудини, накрити рушничком і тримати в теплому місці приблизно 1 год, щоб тісто трохи піднялося.
Коли тісто підніметься, розкотити кожну частину тіста у прямокутник товщиною 0,5 см. Темний пласт покласти поверх світлого і скрутити в рулет. Перекласти у форму, дати підрости (хвилин 20-30), змастити зверху яйцем розколоченим з молоком і пекти 45 хв при температурі 190 градусів. З цієї норми виходить два таких батони.
Рецепт і фото Валентини Денисюк
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 34