Деруни з м’ясом по-угорськи
1 кг картоплі приблизно, 1-2 цибулини, 1 яйце, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки сметани, сіль, перець до смаку.
Начинка: 300-400 г м’яса (у мене свинина), 1 перець болгарський, 3 помідори, 200-300 г печериць, 1 ч. ложки паприки, 20 г борошна, 1 ст. ложка томатної пасти, сіль, перець, зелень.
Начинка. М’ясо порізати на невеликі шматочки, додати борошно і змішати. Гриби, перець, помідори порізати не великими кубиками. Часник і зелень дрібно посікти. Обсмажити м’ясо. Окремо обсмажуємо цибулю, гриби і болгарський перець до готовності. Додати помідори і обсмажити ще 2-3 хв. Додати томатну пасту, спеції, паприку вимішати, туди ж додаємо наше обжарене м’ясо і тушкувати 20 хв. Готуємо до готовності м’яса. При потребі підливати воду. В кінці додати зелень та часник.
Смажити деруни: з’єднати терту картоплю, цибулю, яйце, борошно, сметану, сіль, перець до смаку. Накладати суміш не дуже тонко і не дуже грубо, як звичайні деруни, по цілій сковорідці (зробити великий дерун і обжаритиємо з двох сторін на олії).
Викласти дерун на велику тарілку, на одну половину покласти начинку, накрити другою половинкою. Виходить великий вареник. У мене вийшло 4 деруни, все залежить від діаметра сковороди. Можна їсти зі сметаною та зеленню. Я свої деруни помастила сметаною, посипала твердим тертим сиром і ще в духовку на 5-10 хв, щоб розтопився сир.
Дуже смачна та ситна страва!
Рецепт і фото Лілії Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 37