Що корисніше: апетитне філе індички чи пророслі зерна пшениці? Певна річ, пшениця, скажете ви й матимете рацію. Якщо, звичайно, не брати до уваги одне „але” – через 10 хвилин організм знову попросить „пального”.
Куряча грудка з овочами й білим хлібом
490 ккал, 7 г жирів
Хліб, просочений соєвим соусом, збагатить організм корисними для серця жирами. Куряче філе збагатить протеїнами (3/4 денної норми), а овочі (шматочки огірків, помідорів, листя салату чи капусти) – антиоксидантами, що є незамінні для профілактики старіння.
Яйця і сир з англійською булкою
319 ккал, 15 г жирів
Яйце та шматочок сиру, запечені в здобній булочці, містять 16 г протеїнів. Не варто ще більше „полегшувати” бутерброд, використовуючи для його приготування лише білок. Жовток багатий на фолієву кислоту та вітамін краси й молодості – Е.
Сандвіч зі смаженими овочами
298 ккал, 16 г жирів
Завдяки бутерброду з овочами (обсмаженими без масла на сковорідці з тефлоновим покриттям) і шматочками сиру моцарела (з усіх сирів цей сорт є найлегшим) ви забезпечите організм денною нормою кальцію та магнію.
Телячий біфштекс із булкою
320 ккал, 7 г жирів
Одна порція цього полегшеного ланчу містить приблизно 45% денної норми заліза. Якщо ви полюбляєте біфштекс, виключіть із бутерброда сир: це продукти антагоністи. І не використовуйте олії для смаження м’яса. Зате овочів можете класти скільки завгодно, вони багаті на корисну клітковину.