зелень на зиму

Чотири кращі способи заготівлі зелені на зиму. Не втрачає смак та аромат

Салатну зелень та пряні трави на зиму зазвичай заморожують, але з них можна приготувати пасту, соус або засолити. Ця зелень містить велику кількість вітамінів, мікроелементів та корисних кислот. Щоб їх зберегти до зими скористайтеся відомими методами.

Як заготовити зелень на зиму

Соління

Будь-яку зелень добре промийте під проточною водою, подрібніть та пересипте сіллю в пропорції 1:3. Потім можна трішки прим’яти руками. Після щільно наповніть цією масою стерильні банки та закрийте їх стерильними кришками. Зберігайте в холодильнику.

Заморожування

Помийте зелень, просушіть на рушнику та дрібно наріжте. Наповніть нею пластикові пляшки з широким горлом, харчові контейнери, звичайний поліетиленовий пакет, зіп-пакети або вакуумний контейнер. Найкращими ж вважаються вакуумні пакети, які запаюють спеціальним пристроєм. Головне, щоб тара була герметичною й заморожена зелень не увібрала в себе сторонні запахи з морозилки.

Паста з кропу

  • 500 г кропу, 20 г солі, 10 г цукру, цедра половинки лимона, 2 ч. ложки лимонного соку, 50 г часнику, 300 мл олії. 

Кріп промийте, обсушіть, поріжте та подрібніть в чаші блендера. Змішайте масу з сіллю, цукром, лимонною цедрою, лимонним соком, очищеним й подрібненим часником та рослинною олією.

Отриману суміш подрібніть, щоб утворилася однорідна маса. Наповніть цією пастою стерильні банки, а зверху залийте 1 см шаром рослинної олії. Після закрийте стерильними кришками та відправте в холодильник для зберігання.

Пряний оливковий соус

  • 300 г пасти з кропу, петрушка, кінза, м’ята, 10 г солі, 10 г цукру, цедра половинки лимона, 1 ч. ложка лимонного соку, 40 г часнику, 150 мл олії, 160 г зелених оливок без кісточок. 

Всі складові рецепту подрібніть у чаші блендера до однорідної маси. Розлийте її по стерильних банках, зверху долийте 1 см рослинної олії, закрийте кришками та перенесіть до холодильника.

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook