У наш час, коли рецепти стають все більш вишуканими і потребують спеціальних інгредієнтів, особливо цінні прості і доступні рецепти. Наприклад, давні переписи печива, що передаються з покоління в покоління. Вони не лише зберігають історію наших предків, але й демонструють, як можна створити щось надзвичайно смачне з мінімуму продуктів. Ці рецепти – справжнє нагадування про те, що для створення кулінарних шедеврів не обов’язково потрібні дорогі продукти або складні технології. Вони доводять, що справжня магія кулінарії криється в простоті та креативності.
У цій статті ми представимо вам чотири давні, але надзвичайно смачні рецепти печива, які вразять вас своєю простотою та оригінальністю. Від печива на розсолі, що є чудовим способом використання продуктів, які зазвичай викидають, до ароматних пряників на кефірі та амонії, що здивують вас своєю ніжністю. Також ми не обійдемо стороною печиво на кефірі з простими компонентами та “амонячки”, які з гордістю можуть зайняти місце на будь-якому святковому столі.
Підготуйте свої формочки та дозвольте собі поринути у світ домашньої випічки, де кожен рецепт розповідає свою унікальну історію і де кожен шматочок печива здатен пробудити солодкі спогади.
Печиво на розсолі (виходить багато)
- 20 ст. ложок росолу (з-під маринованих помідорів або огірків), 1 ч. ложка соди перемішати. Додати 20 ст. ложок цукру. Перемішати. Додати 10 ст. ложок олії.
Пряники на кефірі та амонії
- 0,5 л кефіру, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом), 1 ч. ложка амонію, 0,5 л цукру, 2 жовтки, 2 ст. ложки олії, борошно. Помадка: 3 білки збити з 2 скл. цукру.
Печиво на кефірі
“Амонячки”
- 1 л борошна (приблизно), 300 г маргарину, 100 г сметани, 3 жовтки, 1 яйце, 200 г цукру, 1 ст. ложка амонію.
Борошно розтерти з маргарином. У сметані розчинити амоняк. Додати решту продуктів, замісити еластичне тісто, поставити на 1 год у холодильник. Можна формувати через м’ясорубку з насадками або просто розкочувати завтовшки 0,5–1 см і формочками вирізати. Печиво можна змастити білком і посипати цукром, кокосовою стружкою, кунжутом або січеними горіхами. Пекти при 200 ОС до готовності.
-
Крихке пісочне печиво через м’ясорубку “Кукурудза”. Два рецепти, записані у 90-х
-
Печиво моєї прабабці. Смачнішого для мене немає!