“Чорний принц”
Форма діаметром 26 см. На 1 корж: 5 білків, 100 г цукру, 1 ст. ложка крохмалю (з гіркою), 1 ст. ложка панірувальних сухарів, 2 ст. ложки какао, 100-150 г подрібнених волоських горіхів (попередньо підсушити на сковороді або в мікрохвильовці). Борошна не треба! Таких коржів випікати 4!
Збити білки з цукром до стійких піків. Додати решту інгредієнтів, акуратно розмішати лопаткою, вкінці додати мелені горіхи, легенько перемішати. Випікати при 175 ОС 25 хв. Спекти окремо 4 коржі.
Крем: 12 жовтків, 300 г (1,5 скл.) цукру, 4 ст. ложки какао, 200 мл молока, 300 г масла.
Жовтки, цукор, какао, молоко розмішати, поставити на невеликий вогонь і довести до загустіння, охолодити. Масло збити, додати зварену суміш і добре збити.
Глазур: 5 г желатину + 25 мл води, 30 г какао, 25 г масла, 50 г цукрової пудри, 200 мл молока.
Усе перемішати (крім желатину) і поставити на середній вогонь. Перемішуючи, довести до загустіння. Трошки охолодити, додати набухлий желатин, все добре перемішати і полити торт.
Рецепт і фото Оксани Білінської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 93