Чорничний торт з коржами з пісочного тіста
- Деко 20Х30 см.
- Для тіста: 3 ч. ложки розпушувача, 6 жовтків, 1 скл. вершків 18%, 250 г масла або маргарину, 1,2 скл. цукру, борошно.
Замісити гладке і однорідне тісто. Можна підсипати трохи борошна, щоб тісто не лип до рук. Розділити на 6 рівних частин, покласти в холодильник на 1 годину.
- Для білкової маси: 6 білків, 6 ст. ложок цукру, 3 п. желе вишневого, чорниця (або вишня).
Збити білки до жорстких піків, додаючи цукор. Вкінці збивання додати желе.
Розкотити тонко 1 частину тіста і покласти на деко, застелене папером. На тісто викласти білкову масу (1/3), посипати третиною чорниці. Розкотити другу частину тіста і накрити білкову масу. Випікати при температурі 180 °С до злегка золотистого кольору. Спекти ще два такі коржі.
- Для крему: 2 п. заварного крему без цукру (польський пудинг), 4 ст. ложки цукру, 3 скл. молока, 300 г масла.
Порошок пудингу і цукор розмішати в 3/4 скл. молока. Решту молока довести до кипіння, влити в молоко пудинг, варити помішуючи, поки суміш не загусне, остудити. Збити масло, додавати в нього по ложці холодного заварного тіста.
Охололі коржі перемазати кремом.
- Сирник з чорницею на тертому тісті. Рецепт без заморочок
- Пиріг з сиром, маком та чорницями