Чебуреки із заварного тіста
- Тісто: 1 скл. води, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки цукру, 1 ст. ложка олії, 1 жовток, 1 ст. ложка горілки, 2,5-3 скл. борошна.
Закип’ятити воду з цукром, сіллю, додати олію, 0,5 скл. борошна, розмішати. Дати трошки часу, щоб підстигло, додати жовток, горілку, борошно. Тісто добре вимісити, розкотити товщиною 1,5-2 мм, вирізати кола діаметром 15 см.
- Фарш: 200 г м’яса (меленого), 100 г цибулі (меленої), 200 г кефіру (або води), сіль, перець мелений.
Приготувати фарш (додавайте поступово кефір; мені не забагато кефіру: коли постоїть в холодильнику м’ясо, вбере кефір), залишити в холодильнику на 30 хв. Тісто і фарш можна приготувати на ніч. Смажити чебуреки у великій кількості олії. Виходить 16 штук.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Спробуйте також приготувати:
-
Чебуреки із цільнозернового борошна зі смаком житнього хліба
-
Повітряні чебуреки на мінералці. Тісто супер, усім раджу!
Post Views: 40