чебуреки

Чебуреки із заварного тіста із соковитою начинкою (з секретом)

За цим рецептом виходить 16 гарних чебуреків із 200 г фаршу. Завдяки заварному тісту вони хрумкі, а всередині - соковита начинка.

Чебуреки із заварного тіста

  • Тісто: 1 скл. води, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 ч. ложки цукру, 1 ст. ложка олії, 1 жовток, 1 ст. ложка горілки, 2,5-3 скл. борошна.
Закип’ятити воду з цукром, сіллю, додати олію, 0,5 скл. борошна, розмішати. Дати трошки часу, щоб підстигло, додати жовток, горілку, борошно. Тісто добре вимісити, розкотити товщиною 1,5-2 мм, вирізати кола діаметром 15 см.
  • Фарш: 200 г м’яса (меленого), 100 г цибулі (меленої), 200 г кефіру (або води), сіль, перець мелений. 
Приготувати фарш (додавайте поступово кефір; мені не забагато кефіру: коли постоїть в холодильнику м’ясо, вбере кефір), залишити в холодильнику на 30 хв. Тісто і фарш можна приготувати на ніч. Смажити чебуреки у великій кількості олії. Виходить 16 штук.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook