Чанахи
- Великий горщик приблизно на 4 л або готувати у порційних горщиках.
- 1,4 кг картоплі, 700 г м’яса нежирного, 300 г підчеревини або 1 кг жирного м’яса, 1 скл. квасолі, 1 велика морквина, 1 велика цибулина, 4 ст. ложки томатного соусу, 2 ст. ложки борошна, сіль, перець, спеції, 1,2 л води, 2-3 зубці часнику.
Квасолю на ніч замочити. Зранку відварити. Картоплю почистити, порізати кусочками, підсмажити на сковороді до напівготовності (трохи золотистого кольору). Покласти в горщик, наверх квасолю.
М’ясо порізати кусочками, підсмажити хвилин 20, додати моркву, порізану кружечками і цибулю кубиками. Протушкувати ще 10-15 хв. Додати томатний соус, тушкувати ще 5 хв. Додати борошно, перемішати, протушкувати ще 2 хв. Викласти м’ясо з овочами в каструлю і залити гарячою водою. Проварити хвилин 20. Додати сіль, перець, спеції. Викласти все в горщик. Якщо рідини мало, долити кип’яченою водою.
Поставити в духовку, пекти при 180 градусах 1 год 30 хв. Дістати і додати 2-3 зубці видушеного часнику. Я ставлю ще в гарячу виключену духовку, щоб трохи настоялося. Вийняти, додати зелень і смакувати. Процес приготування чанахів трохи довгий, але смак того вартий. Чанахи виходять дуже смачні!
Рецепт і фото – Maiia Rabtsun
Спробуйте також приготувати:
- Ситна страва на вечерю: чанахи з м’ясом і квасолею
-
Чанахи (горщики) по-новому з нутом і без картоплі