Вергуни (хрусти) на кефірі або кисляку. Давній рецепт

Вергуни (хрусти) - давня українська страва. Такі солодощі готували ще наші бабусі. Для багатьох це смак дитинства. А ви вмієте готувати вергуни? Ось перевірений рецепт від господині!

Вергуни

1 яйце, дрібка солі, 50 г цукру – збити вінчиком. 250 мл кефіру (чи кислого молока), 1 ч. ложка соди – перемішати. Додати 50 г розтопленого масла, 400 г. борошна – замісити тісто. Можна додати 1-2 ст. ложки горілки, щоб менше вбирали олію.
Тісто виходить м’ягке, однорідне і трохи липне до рук. Тут головне борошна не докласти, чим навпаки. Тісто покласти в миску і накрити харчовою плівкою або рушником і залишити на 15-20 хв.
Тісто поділити на 2 частини, на посипаний борошном стіл викласти одну частину і розкотити товщиною 2-3 мм. Далі порізати на смужки шириною близько 4 см, порізати ромбиками і всередині кожного зробити надріз. Взяти ромб і перетягнути один його кінець через розріз.
У розігріту олію класти обсмажуватися вергуни до красивого рум’яного кольору з двох сторін. Готові вергуни виймати на паперовий рушник і дати стекти зайвому жиру. Посипати пудрою.
Рецепт і фото Оксани Копиняк, м. Болехів

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook