Взимку, поки ваш сад ще не оброблений хімікатами й не обрізаний, саме час приготувати натуральний і корисний чай із гілочок плодових дерев і кущів. Вишня, груша, слива, черешня, смородина, малина, слива — усе це може стати основою для ароматного напою, багатого на корисні речовини.
Своїм рецептом і порадами поділилася Оксана Дивисенко, авторка інтернет-журлалу “Зелена садиба”, яка рекомендує спробувати цей природний спосіб підтримати здоров’я. Готуйте, експериментуйте
Як приготувати чай із гілочок
Рецепт дуже простий і не потребує спеціальних навичок:
- Наріжте молоді гілочки плодових дерев секатором на шматочки довжиною 1-2 см.
- Добре промийте нарізані гілочки.
- Покладіть їх у термос із розрахунку одна чашка гілочок на 1 літр окропу.
- Залийте окропом і залиште настоюватися 10-12 годин. Залили на ніч — пийте зранку. Поставили зранку — насолоджуйтеся ввечері.
Якщо залишилися зайві нарізані гілочки, зберігайте їх у пакеті в холодильнику. Вони зберігаються дуже довго, тож ви зможете готувати чай тоді, коли захочете.
Радимо також прочитати: Чайний букет: 20 рослин із саду, з яких можна готувати чай
Чим корисний чай із гілочок?
Природа подбала про те, щоб дерева запасалися поживними речовинами на зиму, і ми можемо використати ці дари на свою користь. Гілочки містять:
- Пролін — покращує стан шкіри, роботу серця, нирок і печінки.
- Лігнін — корисний для травної системи.
- Антоціани — працюють як профілактика запалень і підтримують імунітет.
- Катехіни — мають антиоксидантну дію, захищаючи організм від вільних радикалів.
Окрім цього, кожен вид дерева має унікальні властивості, які роблять напій ще кориснішим.
Але будьте обережні із цим чаєм, якщо у вас є камені або пісок у нирках!
Радимо також прочитати: Як готувати чай, настій, відвар та ванни з липового цвіту
Цей чай — це не тільки напій, але й спосіб насолодитися природним смаком і підтримати здоров’я. До того ж його не купити в жодному магазині, адже це ваш власний дарунок від природи.