булочки з корицею

Булочки з корицею: зовні хрустка скоринка, а всередині як пух

Є два типи людей: ті, які обожнюють корицю і ті, які її терпіти не можуть. Якщо ви належите до перших, рецепт булочок з корицею - це те, що вам обов'язково сподобається!

Доки булочки з корицею випікаються, дім наповнюється неймовірним ароматом! Від цього на душі стає тепло та затишно. А яка смачна солодка хрустка скоринка булочки з корицею! Приготуйте – домашня випічка неодмінно підніме вам і вашим близьким настрій!

Булочки з корицею

  • 300 мл молока, 30 г живих дріжджів, 800 г борошна, 2 яйця, 100 г сметани, 100 г вершкового масла, 6 ст. ложок соняшникової олії, 5-6 ст. ложки цукру, 1 п. ванільного цукру, 1 ч. ложка солі.
  • Для присипки: 1 ч. ложка кориці, 50 г цукру.
  • Для змащування: 1 яйце, 1 ст. ложка сметани.

У 100 г теплого молока додати 1 ст. ложку цукру і 30 г живих дріжджів, дати підійти дріжджам 15 хв. У борошно додати тепле молоко (200 мл), з’єднати всі інгредієнти. Замісити еластичне тісто, дати підійти.

Кожен шматочок тіста розкотити в тоненький овал, змастити олією або вершковим маслом, посипати корицею з цукром, згорнути рулетиком. Рулетик розрізати поздовж навпіл і загорнути ці дві частини як джгут, переплітаючи одну навколо одної. Дати відпочити 20 хвилин. 1 яйце змішати з 1 ст. ложкою сметани і змастити верх булок. Пекти в розігрітій духовці при 180 ОС до золотої скоринки.

Рецепт і фото Оксани Полищук

Радимо також інші рецепти випічки з корицею:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook