Консервована квасоля: і в борщ, і до м’яса чи риби, і як соус до макаронів, і просто як салат!

Це, мабуть, найбільш універсальна заготовка на зиму! Таку консервовану квасолю додаю у червоний борщ, тушкую з нею м'ясо та рибу. Смакує вона як соус з макаронами і крупами. І просто їм як салат! Для мене це ідеальний рецепт!

Консервована квасоля

6 скл. сухої квасолі, 1 кг моркви, 1 кг перцю, 1 кг цибулі, 3 кг помідорів, 2 ст. ложки солі, 200 г цукру, 80 мл оцту (9%), 200 мл олії.

Квасолю помити, замочити, відварити до готовності. Моркву і цибулю стушкувати у великій каструлі на олії до готовності. Додати порізані помідори і перець, цукор, сіль, оцет, перемішати. Додати варену квасолю, перемішати, тушкувати на малому вогні близько 1 год. Розкласти у стерильні банки і закрутити. За 5 хв до готовності можна додати 1 ч. ложку червоного перцю і 0,5 скл. посіченого часнику – для пікантності. Виходить приблизно 14 баночок по 0,5 л. Можна зберігати у квартирі, але подалі від батареї.

Спробуйте також приготувати:

Квасоля в томатному соку на зиму. Найпростіший рецепт

Консервована квасоля: взимку їмо як салат і варю з неї смачний суп!

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook