Є багато варіантів, що спекти із дріжджового тіста: пиріжки, ватрушки, пироги, завиванці, відкриті пироги… Якщо душа бажає чогось оригінального, смачного і без заморочок, радимо приготувати булочки з корицею – м’якенькі, симпатичні, закручені, ароматні. Начинка дуже проста – цукор та кориця, можна також додати родзинки, цукати, сухофрукти.
Для приготування пухких булочок з корицею все, що потрібно мати, – це вдалий рецепт дріжджового тіста. Цей рецепт – саме такий: перевірений, від господині. Елементарний набір продуктів. Булочки вдаються просто смакота!
Булочки з корицею
- 300 мл молока, 1/4 п. пресованих дріжджів (25 г), 3 ст. ложки цукру, 0,5 ч. ложки солі, 2 яйця, 80 г розтопленого масла, 5 скл. борошна (по 200 мл).
У теплому молоці з цукром розчинити дріжджі, додати решту пролуктів. Поступово підсипаючи борошно, замісити м’яке тісто. Поставити підходити у тепле місце на 1 год.
Розкотити тісто в прямокутник, змастити м’яким маслом (60 г), посипати цукром з корицею, можна додати родзинки (я додала порізані сушені вишні). Скрутити в рулет та порізати. З цієї порції виходить 16 -17 шт.
Залишити на 30 хв, щоб підійшли. Змастити яйцем та випікати при температурі 200 градусів 20-25 хвилин. Виходять дуже м’якенькі та смачні булочки з корицею.
Рецепт і фото Галі Лилик
Радимо також приготувати булочки з корицею за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Булочки “Сайки” з корицею. М’які наче пух!
- Коли хочеться чогось до чаю, печу рогалики з корицею
Post Views: 51