Бісквіт. Базовий класичний рецепт
На 1 яйце: дрібка солі, 30 г цукру, 25 г борошна, 6 г крохмалю.
Яйця (обов’язково свіжі!) збити з цукром та дрібкою солі. Масу збити до білої, густої піни приблизно 15 хв. Борошно та крохмаль просіяти та змішати з яєчною сумішшю зверху – вниз. Вилити у форму, застелену пергаментом. Боки форми нічим не змащувати. Випікати 30 хв при 170 °С. Перші 20 хв духовку не відкривати! Після випікання ати бісквіту трохи охолонути в духовці: від різкого перепаду температур може сісти. Повністю охолодити, замотати у харчову плівку, витримати ніч у холодильнику.
На форму діаметром 24 см потрібно робити тісто з 8 яєць. Тоді виходить бісквіт заввишки 7-8 см.
Спробуйте також приготувати:
Шикарний бісквіт для тортів: мінімум продуктів, мінімум часу і чудовий смак! Пишний і вологий!
Рецепт на вагу золота: бісквіт на кип’ятку без яєць. Пишний, смачний і дешевий!