Поділюся невеликим секретом, як у домашніх умовах зробити форми будь-якого розміру для ваших смачненьких пасок.
Беремо фольгу для випікання. Вона має два боки: матовий і глянцевий. Треба, щоб у результаті матовий бік був усередині форми, а глянцевий – зовні. Відмірюємо на фользі таку відстань, щоб при складанні її втричі вийшов квадратний аркуш.
У моєму випадку ширина рулону фольги 29 см. Тому я відрізаю теж 29 см по довжині. Виходить квадрат 29х29 см. На одну форму треба ТРИ шари фольги.
Форму можна зробити будь-якого розміру. Для цього пошукайте на кухні баночки, маленькі каструльки або щось подібне, що стане основою форми. Поставте дном вгору і накрийте її зверху тришаровим квадратом із фольги.
Ще раз перевірте, чи матовий бік фольги всередині форми (я помітила, що у формі з матовими стінками всередині тісто сходить краще). Міцно руками обминайте банку по периметру фольгою. Знімайте форму з банки і загинайте краї, що стирчать, щоб форма стала акуратнішою.
Візьміть пергамент для випікання і поставте на нього банку. Обведіть дно банки по периметру олівцем, виріжте. Цей кружок покладіть на дно форми, усе змастіть олією. Це треба, щоб зміцнити дно формочки й уникнути прилипання паски до фольги знизу.
Конструкція виходить досить міцна. Коли я готую паски, то кладу тіста приблизно 1/3 об’єму форми. У таких ємкостях паски добре тримають форму. Коли паска готова, форму дуже легко розібрати і зняти.
Таким чином, ви отримаєте гарні паски різної форми без зайвого клопоту. За таким самим принципом із фольги можна зробити одноразову форму для запікання риби чи м’яса, зробити конуси для трубочок. А поклавши тарілку з фольги у мультиварку, можна одночасно приготувати два продукти.