У нашій сім’ї всі люблять березовий сік! А найсмачніший з-поміж усіх рецептів консервування – березовий сік з апельсином і лимоном. Такого закриваю найбільше.
Березовий сік з лимоном або апельсином
Можна додавати апельсин, можна – лимон. Це вже що ви більше любите. Хоча сильно це на смак не впливає, але спробуйте і так, і так. У кожну 3-літрову банку потрібно покласти 2-3 скибочки апельсина або лимона (перед цим ретельно вимити, ошпарити окропом). Залити підсолодженим киплячим березовим соком (перед цим додати лимонної кислоти на кінчику ножа) і закрутити.
Ще дуже смачний з цукерками барбарис або дюшес (покласти по 4-6 цукерок в кожну банку). Плюс 150-200 г цукру і 0,5 ч. ложки лимонної кислоти. Усе прокип’ятити!
У банки потрібно заливати гарячий сік: банку поставити на тарілку і обов’язково в одній руці тримати столову ложку над банкою, щоб не лопнула, і помаленьку лити на ложку киплячий сік! Закрутити металевими кришками, перевернути догори дном і вкутати.
Рецепт Алли Литвинчук
Радимо також інші рецепти приготування березового соку:
- Корисний березовий сік (квас) з лимоном у пляшках
- Березовий сік “Як шампанське” у пластикових пляшках. Рецепт – супер!