Апельсиновий джем з лимоном за 30 хвилин

Приготуйте цей джем, якщо хочете порадувати себе та своїх рідних чимось незвичним, оригінальним та неймовірно смачним. Цей джем - чудове доповнення до ваших улюблених страв!

Апельсиновий джем з лимоном за 30 хвилин

Інгредієнти: 1 кг апельсинів, 100 г лимонів, 700 г цукру, 10 г меленої кориці, бадьян (за смаком).

Апельсини і лимон помити в гарячій воді і насухо витерти. Зрізати з цитрусових цедру. Зняти тільки верхній шар, без білої м’якоті, інакше джем буде гірчити. Покласти цедру в миску, залити холодною кип’яченою водою, поставити в холодильник і залишити на добу. Злити воду, цедру віджати або обсушити паперовими серветками. Нарізати тонкою соломкою.

З цитрусів зрізати білий шар до самої м’якоті. Вирізати м’якоть без перегородок. З обрізків вичавити сік і додати його до цедри та філе цитрусових.

Додати в каструлю цукор, бадьян і корицю. Поставити на середній вогонь, довести до кипіння і варити поки м’якоть не розвариться, приблизно 30-40 хвилин. Розлити джем в стерилізовані банки і поставити на зберігання.

Джерело

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook