Англійський суп із сиром
1 л курячого бульйону, 300 г курячого філе, 80 г довгозернистого рису, 100 г цибулі-порею (близько 25 см), 1 плавлений сирок (високої якості), 3 ст. ложки масла, 4 гілочки петрушки, сіль, перець.
Порей вимити і нарізати невеликими шматочками або напівкільцями. Філе відварити і теж нарізати шматочками. Рис дуже ретельно промити. Розтопити у сковороді масло й обсмажити в ньому порей разом із м’ясом. Курячий бульйон довести до кипіння. Додати в бульйон рис і гілочки петрушки, зв’язані ниткою. Варити на малому вогні близько 10 хв. Додати обсмажене з пореєм куряче філе. Посолити і поперчити. Продовжувати варити ще 5 хв на малому вогні. Вийняти з бульйону петрушку, додати натертий сир, перемішати і дочекатися, поки сир розплавиться, й відразу зняти з вогню. Суп дуже смачний, насичений, густий, ароматний.