Аджика з кабачків
2 кг очищених кабачків, 500 г солодкого перцю, 1 кг помідорів, 500 г моркви, 3 шт. гіркого перцю, 100 г очищених зубчиків часнику, 120 мл рафінованої олії, 120 г цукру, 8 ст. ложок томатної пасти, 60 г солі, 80 мл оцту. Вихід з порції – 4 л аджики.
Простерилізувати баночки і кришечки. Промити овочі і почистити їх від шкірочки та насіння. Нарізати на невеликі шматочки: кабачки, моркву, перець солодкий, помідори. Гіркий перець нарізати дуже дрібно. Часник видавити через часникодавку або перебити блендером.
Перемолоти на м’ясорубку такі овочі: кабачки, моркву, перець, помідори.
Овочі викласти в каструлю, в якій будете варити аджику. Поставити на вогонь, довести до кипіння, проварити 20 хвилин.
Далі додати нарізаний гіркий перець, олію, цукор, сіль, томатну пасту, гарно перемішати, довести до кипіння і проварити 10 хвилин.
Далі додати часник, постійно помішуючи, бо часник може пригоріти і може бути неприємний запах. Проварити 5 хвилин.
Вкінці влити оцет, перемішати, зняти з вогню. І гарячим розлити у баночки, закрутити. Перевернути баночки кришкою вниз. Вкутати, залишити до повного охолодження. Далі аджику потрібно зберігати в холодному місці. Аджика з кабачків готова.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Спробуйте також приготувати:
- Аджика з чорнобривцями. Спочатку сміялася з рецепта, а це виявилося смачно!
- Пікантна сира аджика з хроном
Post Views: 34