Абрикоси у своєму соку «Простіше не буває»
1 кг абрикосів (вишень, персиків), 300 г цукру.
- Абрикоси (стиглі, але не м’які) помити, видалити кісточки. Банки простерилізувати. Це зручно робити за допомогою мікрохвильовки: поставити вимиті банки, на дно налити трошки води, увімкнути на 4– 5 хв до повного випаровування води.
- Розкласти абрикоси в літрові банки шарами, пересипаючи цукром. Частину абрикосів краще залишити для досипання: коли вони почнуть пускати сік, можна буде у банки докласти ще абрикосів. Залишити банки на ніч, можна довше.
- Відтак поставити банки у велику каструлю (на дно краще застелити шматку), накрити прокип’яченими кришками, налити воду по плічка, увімкнути вогонь, довести до кипіння, стерилізувати 15 хв, закрутити. На добу залишити на кухні, потім винести у льох. Добре зберігаються і на кухні.
Post Views: 54