абрикосове варення

Рецепт приготування абрикосового варення (десерт) без цукру

Ідеальний рецепт консервованих абрикосів без цукру для тих, у кого є багато абрикосів, але немає цукру, або для тих, хто цукру не вживає. І, мабуть, найпростіший рецепт.

Абрикосове варення без цукру

  • Абрикоси.

Свіжі, щільні, однакові за величиною плоди вимити в холодній воді, розрізати на половинки і видалити кісточки. Половинки плодів до укладання кладемо в миску з холодною водою, щоб вони не потемніли. Підготовлені половинки абрикосів щільно укласти в банки до горлечка і залити киплячою водою, накрити кришкою і стерилізувати.

Банки місткістю: 0,5 л – 9–10 хв, 1 л – 10–12 хв, 2 л – 12–15 хв. Вода в каструлі для стерилізації повинна бути не менш як 50ºС, під час стерилізації каструля має бути накрита кришкою. Стерилізувати довше не варто – фрукти розваряться.

Спробуйте також приготувати: 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook