Перець консервований з часником і петрушкою
Перець, замаринований за цим рецептом, завдяки часнику і петрушці виходить особливо смачним, пряним.
- 6 кг солодкого болгарського перцю (бажано жовтого і червоного), часник, зелень петрушки. Маринад: 1 л води, 0,5 л олії, 250 мл оцту, 50 г цукру, 3–4 ст. ложки солі, лавровий листок.
Перець промити, вибрати насіння і розрізати кожен навпіл. Приготувати маринад і проварити в ньому перець 3–4 хв. Розкласти у банки, пересипаючи подрібненим часником і зеленню петрушки. Залити киплячим маринадом і стерилізувати півлітрові банки 10 хв, літрові – 15 хв. Закрутити й охолодити.
Маринований перець, фарширований капустою
Взимку перець, фарширований капустою, дуже добре смакує і холодним, і гарячим. А ще красиво виглядає на столі. Як замаринувати такий перець, детально написано у рецепті.
- Перець, капуста, морква. На 1 кг капусти 40 г солі, 0,5 скл. оцту. У кожну банку по 1 лавровому листку і кілька горошин запашного перцю. Маринад: 1 л води, 1 ст.ложка солі, 100 г оцту.
Капусту і морквудрібно нашаткувати, посипати сіллю, перемішати, залити оцтом (на 1 кг капусти 40 г солі, півсклянки оцту) і витримати добу. Після цього злити сік (тепер можна додати насіння кмину в капусту, але це на любителя). У перців вирізати плодоніжки і насіння, витримати в окропі 3-4 хв. Наповнити стручки перцю капустою і щільно укласти в банки. У кожну банку додати по 1 лавровому листку і пару горошин запашного перцю, заливаємо киплячим маринадом. Маринад: 1 л води, 1 ст.ложка солі, 100 г оцту. Накриваємо кришками і стерилізувати літрові банки 40 хв. Після стерилізації відразу закупорити і поставити догори дном, накривши зверху ковдрою. Так само можна начинити перець капустою, тушкованою з цибулею. У цьому разі час стерилізації треба збільшити до 60 хв.
Перець консервований для фарширування
Взимку відкриваєте таку баночку, начиняєте – і насолоджуєтеся по-літньому смачними фаршированими перцями.
- 5 кг м’ясистого болгарського перцю, цукор, сіль, 9% оцет, лавровий лист, чорний перець горошком.
Перець помити, відрізати хвостики і вийняти насіння, залишивши плоди цілими. Скласти у 3-літрові банки, у кожну банку додати по 1 ст. ложці оцту, солі і цукру, залити в банки окріп, накрити покришками і стерилізувати у киплячій воді протягом 7 хв. Банки вийняти і закрутити кришками.
Консервований перець у томатному соусі
Перець, маринований за цим рецептом, можна приготувати двома способами: у маринаді або томатному соку. І так, і так виходить смачно. А томатний соус випивається весь до останньої краплі.
- 3 кг м’ясистого перцю різного кольору. Маринад: на 1 л води – по 1,5 скл. цукру й оцту, 1 скл. олії, 2 ст. ложки солі.
Перець порізати на четвертинки і покласти на кілька хвилин у киплячий маринад. Коли стане м’яким, скласти в банки, залити маринадом і закрутити без пастеризації. Воду добре замінити домашнім томатним соком або перемеленими помідорами без шкірки. Шкірка добре знімається з помідорів, якщо їх облити окропом.
Перець у медовому маринаді
Перець у медовому соусі виходить надзвичайно смачним, ніжним, ароматним. Ідеальна консервація до зимового столу.
- 1,5 кг перцю різного кольору, 5 зубців часнику, 2 лаврових листки, пучок петрушки, по 1 ст. ложці солі й меду, по 100 г цукру й оцту (6%-го, винного), 150 мл олії, 1 л води.
Перець порізати довгими смужками, часник – тонкими пластинами. Петрушку помити і просушити паперовим рушником. Приготувати маринад: з’єднати в каструлі з товстим дном воду, сіль, цукор, мед, лавровий листок і олію. Варити 3 хв і опустити в нього перець. Варити ще 7 хв, додати оцет, часник і варити ще 3 хв. У стерильні банки викласти гілочки петрушки і перець, залити маринадом. Закрутити і перевернути банки догори дном. Залишити до повного охолодження.
Радимо також інші перевірені рецепти маринованого перцю:
- Перець маринований у медовому соусі
- Маринований перець у соусі з помідорів. Я його фанат!