пиріг

Йогуртовий пиріг з яблуками і заварним кремом

Дуже ніжний на вигляд і на смак пиріг, який нагадує справжній торт. Ну як його не приготувати?

Йогуртовий пиріг з яблуками і заварним кремом

280 г борошна, 40 г кукурудзяного крохмалю, 5 яєць, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, 20 г ванільного цукру, 18 г розпушувача, щіпка солі, 250 г йогурту натурального або сметани, 1 ст. ложка какао порошку для тіста.

500 мл молока, 100 г цукру, 1 упаковка полуничного пудингу (40 г) або 60 г крохмалю/борошна, 15 г ванільного цукру, 150 г вершкового масла, 300 мл вершків, цукрова пудра на смак для крему.

10-15 яблук, 1 ч. ложка кориці для додаткових інгредієнтів.

Приготування:

Збити яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю до пишності. Додати розтоплене вершкове масло і йогурт, перемішати. Просіяти борошно з крохмалем і розпушувачем, додати у три етапи до тіста, вимішати вінчиком до однорідності.

Застелити форму пергаментом, на дно покласти алюмінієву фольгу. Очищати яблука, порізати на дольки і викласти на фольгу. Посипати корицею.

Половину тіста викласти на яблука. В іншу половину додати какао, перемішати і викласти поверх світлого тіста.

Випекти при температурі 180°C близько 30-35 хвилин. Дати охолонути.

Для крему змішати молоко, цукор, пудинг (або крохмаль/борошно) і ванільний цукор, варити на середньому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Додати вершкове масло і охолодити.

Викласти крем на охолоджений пиріг, рівномірно розподілити. Збити вершки з цукровою пудрою і покрити кремовий шар.

Прикрасити за бажанням.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki 

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook