Йогуртовий пиріг з яблуками і заварним кремом
280 г борошна, 40 г кукурудзяного крохмалю, 5 яєць, 100 г вершкового масла, 150 г цукру, 20 г ванільного цукру, 18 г розпушувача, щіпка солі, 250 г йогурту натурального або сметани, 1 ст. ложка какао порошку для тіста.
500 мл молока, 100 г цукру, 1 упаковка полуничного пудингу (40 г) або 60 г крохмалю/борошна, 15 г ванільного цукру, 150 г вершкового масла, 300 мл вершків, цукрова пудра на смак для крему.
10-15 яблук, 1 ч. ложка кориці для додаткових інгредієнтів.
Приготування:
Збити яйця з цукром, ванільним цукром і сіллю до пишності. Додати розтоплене вершкове масло і йогурт, перемішати. Просіяти борошно з крохмалем і розпушувачем, додати у три етапи до тіста, вимішати вінчиком до однорідності.
Застелити форму пергаментом, на дно покласти алюмінієву фольгу. Очищати яблука, порізати на дольки і викласти на фольгу. Посипати корицею.
Половину тіста викласти на яблука. В іншу половину додати какао, перемішати і викласти поверх світлого тіста.
Випекти при температурі 180°C близько 30-35 хвилин. Дати охолонути.
Для крему змішати молоко, цукор, пудинг (або крохмаль/борошно) і ванільний цукор, варити на середньому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Додати вершкове масло і охолодити.
Викласти крем на охолоджений пиріг, рівномірно розподілити. Збити вершки з цукровою пудрою і покрити кремовий шар.
Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати:
- Шарлотка з яблуками та прянощами – королева серед пирогів
- Швидка шарлотка з ароматом Різдва: 1,5 склянки кефіру або йогурту – і великий пиріг готовий!