бріош

Бріош (шоколадні куглофи) із посипкою для паски

Випічка з посипкою для паски дуже подобається дітям. У такому разі печу бріош. Тісто готується швидко, цього разу — з шоколадними шматочками.

Бріош (шоколадні куглофи)

  • 400 г борошна, 150 г цукру, 15 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла або маргарину, 4 яйця, 150 мл молока, 50 г какао-порошку, 50 г кукурудзяного крохмалю, 15 г розпушувача, щіпка солі, цедра лимона (за бажанням), приблизно 50 г шоколадних шматочків.

Збити масло або маргарин з цукром і ванільним цукром до пухкої маси. Додати молоко, яйця та щіпку солі, ще раз збити. Додати просіяне борошно, розпушувач, крохмаль і какао. Вимішати тісто до однорідності. Додати цедру лимона (за бажанням).

Вилити тісто у форму або формочки. Додати шоколадні шматочки. Випікати при 180 °С приблизно 45–50 хв. Прикрасити за бажанням. Для глазурі – розтоплений білий шоколад з вершковим маслом.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki 

Радимо також приготувати за іншими перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook