Бріош (шоколадні куглофи)
- 400 г борошна, 150 г цукру, 15 г ванільного цукру, 200 г вершкового масла або маргарину, 4 яйця, 150 мл молока, 50 г какао-порошку, 50 г кукурудзяного крохмалю, 15 г розпушувача, щіпка солі, цедра лимона (за бажанням), приблизно 50 г шоколадних шматочків.
Збити масло або маргарин з цукром і ванільним цукром до пухкої маси. Додати молоко, яйця та щіпку солі, ще раз збити. Додати просіяне борошно, розпушувач, крохмаль і какао. Вимішати тісто до однорідності. Додати цедру лимона (за бажанням).
Вилити тісто у форму або формочки. Додати шоколадні шматочки. Випікати при 180 °С приблизно 45–50 хв. Прикрасити за бажанням. Для глазурі – розтоплений білий шоколад з вершковим маслом.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати за іншими перевіреними рецептами від господинь:
Post Views: 232