Литовська хала
- 375 г борошна (125 г в опару + 250 г у тісто), 6 г свіжих дріжджів (або 2–2,5 г сухих, приблизно 1/3 ч. л.), 6 г солі (1 ч. л.), 1 ст. л. цукру (за бажанням більше, якщо хочете солодший хліб), 55 мл олії (3,5–4 ст. л.), 200 мл теплої води.
Приготувати опару. Розвести 125 г борошна в теплій воді з дріжджами, залишити на 20–30 хвилин до підйому.
Замісити тісто. До готової опари додати сіль, цукор, олію, перемішати. Поступово всипати просіяне борошно (250 г), замісити м’яке, еластичне тісто (10 хвилин).
Дати піднятися. Накрити тісто, залишити в теплому місці на 1,5 години.
Сформувати хліб або плетінку з 3 джгутів косичкою, викласти у форму, дати ще раз підійти.
Розігріти духовку до 180°C, випікати 30–40 хвилин до рум’яної скоринки.
Рецепт і фото Тетяни Петришиної
Радимо також інші рецепти домашньої плетінки:
- “Плетінка” або “Завиванець” із дріжджового тіста
- Хліб “Плетінка”. Пишний, красивий і дуже пахучий!
Post Views: 294