Торт
- Форма 18 см
- Для білого коржа: 6 білків, щіпка солі, 50 г цукру, 1/4 ч. ложки лимонної кислоти, 70 г борошна, 100 г цукрової пудри.
- Для крему: 6 жовтків, 100 г цукру, 300 г йогурту або сметани, 30 г кукурудзяного крохмалю, 100-130 г вершкового масла, 50 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру.
- Додатково: 50 г білого шоколаду.
Приготування коржів
Відділити білки від жовтків. Додати до білків сіль, збити до легких піків. Додати цукор і лимонну кислоту, продовжити збивати (не до твердих піків). Додати просіяне борошно та цукрову пудру, обережно перемішати.
Вилити тісто у форму, застелену пергаментом. Провести паличкою кругові рухи для рівномірного розподілення тіста. Випікати при 180°C, приблизно 30-35 хв. Охолодити у формі.
Приготування крему
Змішати жовтки, цукор і крохмаль до однорідності. Додати сметану, поставити на вогонь. Варити до загуснення, остудити. Збити вершкове масло з цукровою пудрою і ванільним цукром до пишності. Додати варений крем, перемішати до однорідності.
Зібрати торт. Зняти з коржа верхню кірочку, розрізати на 2 або 3 частини. Відкласти 2-3 ст. ложки крему для боків.
Розділити крем на стільки частин, скільки коржів. Викласти у кільце: корж, крем, корж, крем. Поставити в холодильник. Боки обмазати кремом, прикрасити січеним білим шоколадом.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Банановий пляцок на білках із суфле
- Що приготувати з білків? 10 перевірених рецептів десертів і закусок