Торт “Кавоманія”
- Інгредієнти (на деко 30×25 см): 450 г борошна, щіпка солі, 200 г цукру, 10 г розпушувача, 3 ст. ложки какао-порошку (без гірки), 80 г вершкового масла, 2 яйця, 150 мл молока.
- Для крему: 500 мл молока, 60 г кукурудзяного крохмалю, 150 г вареного згущеного молока, 100 г цукру, 10 г ванільного цукру, 10 г розчинної кави + 50 мл молока, 250 г вершкового масла.
Змішати просіяне борошно, розпушувач, какао, сіль і цукор, додати вершкове масло та перетерти. Ввести яйця і молоко, замісити тісто. Поділити його на 4 частини і покласти у холодильник.
Тим часом приготувати крем. Нагріти 500 мл молока. У 50 мл молока розчинити каву, додати до згущеного молока разом із цукром і ванільним цукром, перемішати до розчинення, додати крохмаль. Ввести кавову суміш у нагріте молоко і варити до загустіння. Охолодити. Збити вершкове масло до пишності, додати заварний крем і перемішати, охолодити для стабілізації.
Розкотити кожну частину тіста до розміру дека, випікати при 180 °С 8-9 хвилин.
Поділити крем на 4 рівні частини, чергувати корж і крем, завершити кремовим шаром, прикрасити за бажанням, наприклад, натертим шоколадом.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Радимо також приготувати:
- Шоколадно-кавовий торт “Кавова піна”
- Торт “Бразилія” з кавовим кремом, апельсиновим курдом і домашніми цукатами