Вишневий пиріг з сиром та штрейзелем
- Основа: 100 г м’якого масла, 50 г цукру, 1 жовток, 180-190 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
- Сирна маса: 250 г кисломолочного сиру, 100 г цукру, 4 домашніх яйця, ванілін, 2,5 ст. ложки крохмалю.
- Штрейзель: 70 г кокосової стружки, 70 г коричневого цукру (можна і простого, але коричневий тримається кристаликами і потім хрумтить, а білий розтоплюється), 100 г дуже м’якого масла, 150 г борошна.
100 г м’якого масла, 50 г цукру розтерти, додати 1 жовток, 180-190 г борошна та 1 ч. ложку розпушувача. Зробити колобок і викласти в тортівницю 24 см діаметром, зробивши бортики. Поставити у холодильник.
З вишень дістати кісточки, сік злити. Абрикоси порізати шматочками.
Кисломолочний сир (250 г), 100 г цукру, 4 домашніх яйця (щоб був гарного кольору), ванілін збити в блендері, додати 2,5 ст. ложки крохмалю. Все збити разом.
Зробити штрейзель (крихти): 70 г кокосової стружки, 70 г коричневого цукру (можна і простого, але коричневий тримається кристаликами і потім хрумтить, а білий розтоплюється), 100 г дуже м’якого масла. Усе це розтерти до крихти та додати 150 г борошна.
Витягти з холодильника форму, викласти сухі вишні та абрикос, зверху – сирну масу та присипати штрейзелем. Пекти при 180 градусах 40-50 хв. Не розрізати зразу, дати постояти 1,5 год і смакувати!
Рецепт і фото Алли Сидор
Post Views: 212