плесканка

Солона плесканка з сиру

У деяких регіонах України традиційно на Великдень печуть плесканку із сиру та освячують у церкві. Готують солодку і солону. Це дуже смачно!

Плесканка з сиру

  • 300 г домашнього сиру, 50 г масла, 2 ст. ложки сметани, сіль, перець, 2 яйця, 1 варена картоплина. 

Домашній, не мокрий кисломолочний сир , м’яке вершкове масло, сметану, сіль, перець, 2 яйця та одну попередньо відварену картоплину збити блендером та додати кмин (хто любить). Форму (краще силіконову для пасочок) змастити маслом і викласти сир. Збити жовток, змастити та присипати кмином. Запекти при 160 градусах 30-40 хв. Дати вистигнути в формі та витягти на решітку.

Готувала і фотографувала Алла Сидор

Радимо також приготувати:
  • М’ясний хлібець “Заєць”: традиційна страва до великоднього столу
  • Щороку на Пасху готуємо великодній сирник
  • Великодня сирна грудка – якщо ще не готуєте, обов’язково спробуйте!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook