Торт “Снікерс”
- Форма діаметром 28 см.
- Тісто: 6 яєць, 1 скл. цукру, 1 скл. сметани, 1 скл. меленого сухого маку, 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао, 1 ч. ложка амонію, 1 ч. ложки соди + оцет.
- Крем: 400 мл молока, 125 мл цукру, 1 п (40 г.) ванільного пудингу, 150 г масла, 1 ст. ложка коньяку.
- Начинка: 0,5 л вареного згущеного молока, 250-300 г масла, 1 п (180 г) вершкового або шоколадного крекера, 300 г смаженого арахісу.
- Помадка: 2 ст. ложки какао, 2-3 ст. ложки жирної сметани, 2 ст. ложки цукру, 30 г масла, 1 ч. ложка оцту.
Яйця збити міксером, додати цукор, збити, додати сметану, амоній, соду погашену оцтом, розмішати, додати мак, борошно з какао, розмішати. Виходить 1 л тіста, поділити на 2 частини (на 2 коржі). Коржі випікати при 180 градусах приблизно 20 хв, охолодити на решітці.
Зварити пудинг, охолодити до кімнатної температури під плівкою впритул. Збити м’яке масло, поступово ввести пудинг, збити, додати коньяк, збити.
1/4 частину крему залишити для оформлення боків торта.
Решту крему поділити на 2 частини, змастити 2 коржі. Коржі помістити в морозильну камеру на 1 год.
М’яке масло збити, поступово ввести згущене молоко, додати смажений арахіс, подрібнений крекер, перемішати.
Всі інгредієнти на помадку помістити на водяну баню, постійно помішуючи розмішати, але не кип’ятити.
Коржі дістати з морозилки, викласти між ними всю начинку з арахісом, зверху змастити помадкою.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Сирник “Снікерс”, схожий на шоколадний батончик
- Рецепт сирника “Снікерс” з горіхами
Post Views: 287