Медовий торт “Ніжність”
- Тісто: 2 яйця, 1 скл. цукру, 125 г маргарину, 3 скл. борошна, 1 ч. ложка соди+оцет, 2 ст. ложки меду.
- Крем: 700 г сметани, 0,5 скл. цукру, 1 п. ванільного цукру.
У посуді з товстим дном на маленькому вогні розтопити маргарин, додати мед, збиті яйця з цукром, погашену соду, постійно мішати. Маса збільшиться в декілька разів.
Коли закипить, додати 1 скл. борошна, зняти з вогню, додати ще 1 скл. борошна, добре розмішати і залишити, щоб охололо. Коли тісто буде ледь тепле, додати 1 скл. борошна, замісити тісто.
Тісто поділити на 8 частин. Пергамент розрізати на 5 листків під розмір форми (я випікаю на пергаменті з обох сторін: перший корж печу на одній стороні, перевертаю пергамент на другу сторону і печу інший корж: така собі економія пергаменту).
Кожну частину тіста розкотити, зверху покласти пергамент, скрутити пергамент з тістом, перенести на форму діаметром 26 см, ножем обрізати краї. Випікати при 180 градусах до золотистого кольору. Пергамент знімати з охолодженого коржа. Всього виходить 10 коржів (2 коржі виходить з обрізків).
Сметану збити міксером з цукром і ванільним цукром. На кожен корж викласти 2 ст. ложки повні крему. Коржі перемастити, боки торта я обсипала меленими горіхами, верх – тертим шоколадом.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Спробуйте також приготувати:
- Торт з медовими коржами і вишнями. Дуже ніжний, просто тане у роті!
- Торт “Карамельний медовик”. Любите карамель? Тоді вам точно сподобається!
Post Views: 276