Інгредієнти:
1 скл. квасолі, по 150 г копченого бекону (грудинки) та чорносливу, 50–100 г меду, сіль, 0,5 ч. ложки сушеного майорану, 50 г сушених білих грибів, 1 ст. ложка олії, перець чорний мелений.
Квасолю замочити на ніч і відварити. Гриби замочити. Чорнослив промити, обдати окропом та залити рідким медом на 15–20 хв. Бекон порізати на рівні брусочки й підсмажити на сковорідці з ложкою олії. У каструлю з товстим дном покласти відварену квасолю, чорнослив і бекон, додати 300–400 мл води (можна ту, у якій були замочені гриби), гриби, довести до кипіння і далі тушкувати на малому вогні 20–25 хв. Насамкінець додати спеції.