булочки

Булочки, які довго залишаються свіжими

Булочки вдаються ніжними, ароматними, тісто настільки повітряне, що на наступний день вони залишаться м'якими, а оригінальний зовнішній вигляд випічки привертає увагу.

Булочки

  • 200 мл молока, 60 г цукру (2 ст. л.), 1 яйце, 10 г сухих дріжджів (або 30 г живих), 1/3 ч. л. солі, 400 г борошна, 40 г вершкового масла, 1 п. ванільного цукру.

Розчинити дріжджі й цукор у теплому молоці (40°C), залишити на 15 хвилин під рушником для активації. Додати яйце, сіль, ванільний цукор, перемішати, всипати просіяне борошно й замісити м’яке тісто. Вмішати вершкове масло кімнатної температури, вимісити до гладкості.

Накрити тісто рушником, залишити в теплому місці до підйому. Сформувати булочки з начинкою за смаком, викласти на деко, дати підійти, змастити яйцем, посипати кунжутом. Випікати 25 хвилин при 180°C.

Як формувати булочки, можете переглянути тут

Рецепт і фото Марії Гнатів

Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook