Булочки
- 200 мл молока, 60 г цукру (2 ст. л.), 1 яйце, 10 г сухих дріжджів (або 30 г живих), 1/3 ч. л. солі, 400 г борошна, 40 г вершкового масла, 1 п. ванільного цукру.
Розчинити дріжджі й цукор у теплому молоці (40°C), залишити на 15 хвилин під рушником для активації. Додати яйце, сіль, ванільний цукор, перемішати, всипати просіяне борошно й замісити м’яке тісто. Вмішати вершкове масло кімнатної температури, вимісити до гладкості.
Накрити тісто рушником, залишити в теплому місці до підйому. Сформувати булочки з начинкою за смаком, викласти на деко, дати підійти, змастити яйцем, посипати кунжутом. Випікати 25 хвилин при 180°C.
Як формувати булочки, можете переглянути тут
Рецепт і фото Марії Гнатів
Радимо також приготувати:
- Французькі булочки із кремом “Патісьєр”. Пухкі і смачнющі!
- Булочки “Покращені” зі старого збірника рецептів
Post Views: 114